Sponsoractie; Canisius fietst voor Swarga, kinderen in Nepal

Ook dit jaar hebben de leerlingen van klas 1 de “Canisiusronde” gefietst voor een goed doel. Op vrijdag 2 juni vond deze sponsortocht plaats, door leerlingen uit Almelo en Tubbergen. Met prima weersvoorspellingen, gingen ze vol goede moed van start. Er werd gefietst tussen locatie Tubbergen en Almelo, waar posten stonden met iets te drinken, eten of spelletjes. Deze posten werden door leerlingen van 3H goed geregeld.

Ondanks enkele lekke banden, ging de tocht voorspoedig, mede dankzij reserve fietsen aangeboden door Tweewielers Jos Overmeer. De leerlingen genoten van het goede weer, waren erg enthousiast en ze vonden het een leuke tocht.

De leerlingen die het meeste geld hebben opgehaald werden beloond met prijzen beschikbaar gesteld door Groentehal Oosterik en De Winkeliersvereniging Almelo.

De leerlingen hebben een fantastische bedrag bij elkaar gefietst, met een totaal opbrengst van 6.050,- euro. Hiermee wordt dit jaar de Stichting Swarga gesteund. Swarga home is een kleinschalig tehuis in Nepal. Het is een tehuis voor kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. In de hindoeïstische cultuur van Nepal beschouwen veel ouders een kind met een beperking als een straf van de goden. Zo’n kind wordt daarom vaak ‘weggestopt’. Ook komt het voor dat ouders domweg in hun strijd tegen de armoede het kind niet kunnen opvangen en onderhouden. Daarom hebben veel gehandicapte kinderen in Nepal vaak nauwelijks uitzicht op een menswaardig bestaan
Stichting Swarga biedt deze kinderen opvang, scholing en medische hulp.